OM LINDA

VÄLKOMMEN HIT
Linda är bosatt i Mölndal och uppvuxen i Dalsland utanför Uddevalla. Hon är socionom och arbetar som hälso- och sjukvårdskurator vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Linda föddes 1994 och Sol till Juni är hennes debutroman.

HUR ALLTING BÖRJADE

Det började med böcker, jag läste en om dagen under sommarlovet och gillade att vara i fantasins värld. Det fortsatte med egna berättelser under skolåren, jag fick stjärnor i marginalen fast jag skrev ihop något i förbifarten. Sen kom år där små texter i mobilen föddes sporadiskt, följda av högskoletiden där jag fick en idé. Sol till Juni blev en färdig bok fem år senare och släpps sommaren 2022 på Lava förlag. Debutromanen följs av Tiktokmonstret som släpps på Idus förlag under hösten/vintern 2022. Det började med böcker och fortsatte med berättelser, bara tiden kan visa vart det slutar. Våga följa dina drömmar!

MINA 5 BÄSTA SKRIVTIPS

1.

Skriv om något du kan och som berör dig! Något du funderar på, har upplevt eller som engagerar dig.

2.

Sätt upp realistiska skrivmål och prioritera skrivandet! Lämna plats för skrivtid i kalendern och låt det vara lika självklart som allt annat.

3.

Tro inte på allt du tänker! Träna på att inte värdera texten i ett tidigt skede utan försök att lägga ditt fokus på att jobba på framåt. 

4.

Ta hjälp av lektör eller testläsare om du fastnar i skrivandet, alternativt lyssna på skrivpoddar.

5.

Var envis och tänk långsiktigt, försök att vara din egen kompis och tro på dig själv!